Сред домати и дини – театър (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тази сутрин, когато много търговци и производители са на пазара в Благоевград, сред тях и сред домати и дини, бяха и  актьорите на театъра. Те представиха с театрални средства живота, който кипи всяка сряда на това място.

Представление на благоевградския театър, пречупено през реални истории, разказва за духа на града и неговите жители.

Актьорите веднага привлякоха вниманието на Кооперативния пазар в Благоевград. Те се превъплътиха в ролята на продавачи и клиенти.

Идеята на трите театрални събития на открито е да изнесат театъра към хората и по някакъв начин да го върнат обратно към тези, от които са го взели, техните истории, думи, техния живот.

„Забелязано в Благоевград“ е документален театър, който ще бъде представен в цялост през есента, но в края на творческия сезон екипът на театъра изненада жителите на града с поредица от събития на различни локации.

Режисьор на спектакъла е Неда Соколовска, която в началото на репетиционния процес проведе ателие по документален театър с актьорите в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. В продължение на няколко месеца те се срещаха с благоевградчани и „превеждаха“ на театрален език интервютата и техните разкази.

Текстът, използван в представлението и в събитията на открито, представя живите думи на хората, които срещаме в града. Е, пускаха се и някои нецензурни думи, които можеха да се избегнат, защото имаше и деца. Но като цяло идеята е добра и събра почитатели, които аплодираха актьорите.

Идеята на представлението е да бъде положително, но в него не са избегнати и по-сериозните теми, които вълнуват жителите на града.

В четвъртък, 7 юли, от 19 часа е финалът на сезона на театъра със събитие при блок 210 в квартал „Еленово“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене