Тенденции в мъжката мода

Нека да разгледаме по-отблизо  мъжката мода и какво е в тенденция сега.

Жилетки

Дълго време смятахме жилетката за нещо ретро, което сякаш е излязло от страниците на старите списания. Въпреки това, дизайнерите отдавна и упорито твърдят, че модната мъжка жилетка може да се впише красиво в съвременния стайлинг. Знаменитости като Дейвид Бекъм, Клинт Истууд, Даниел Крейг редовно залагат на жилетки .

Ако все още нямате жилетка, предлагаме да започнете с модел в основни нюанси. Тя трябва да е достатъчно обемна, за да се носи удобно върху тениска или риза. Но в същото време мъжките жилетки се вписват чудесно под палто или яке. Днес стилистите са „подправили“ класическия модел с интересни шарки и необикновени цветове. Препоръчваме да се възползвате от тази тенденция. Особено ако искате да създадете закачлива визия в уличен стил.

Мъжки якета без ръкави

Преди няколко сезона те възвърнаха популярността си. Мъжката мода пролет-лято 2022 също няма да мине без тях. Prada препоръчва кокетни жилетки пуловери, а Burberry пусна цяла колекция. Това могат да бъдат плетени модели или познати ни изолирани спортни жилетки. Между другото, днес модните мъжки якета вече са престанали да бъдат част изключително от спортния стил и се носят масово с панталони и вталени ризи.

Някои дизайнери са решили, че е достатъчно да отрежете ръкавите на якето, за да получите готина визия. И не грешат. Изглежда наистина впечатляващо.

Не по-малко популярни са плетените жилетки. Модните фенове вече ги изпробваха с тениски, палацо, пачуърк панталони и кожени аксесоари.

Костюми

Независимо дали избирате бизнес костюм или офис облекло, не можете да минете без класика. Въпреки че днес тя ни се препоръчва в опростена версия. Обикновено това са модели от две части, състоящи се от панталон и яке или панталон и жилетка. Hermès е ограничен до костюми с три копчета, докато Giorgio Armani представи мъжки якета с риза.

За тези, които предпочитат практичността, са подходящи ежедневни или спортни шик костюми. Можете да ги композирате с помощта на джогинги. В такива тоалети няма място за строги линии. Те са ярки, украсени с щампи.

Бермуди

Едно от задължителните неща в мъжката мода за лятото на 2022 г. са бермудите. Те преминаха като червена нишка през всички колекции. Широки и практични, понякога с множество джобове –  всеки уважаващ себе си мъж трябва да има бермуди в гардероба си. Те дори могат да заменят панталоните в костюма. А модната къща Prada дори демонстрира гащеризон на базата на шорти.

 

Между другото, популярният певец Фарел Уилямс носи сако, риза с шорти повече от 10 години. А едва сега дизайнерите на големи марки решиха да предприемат такава радикална стъпка.

Ризи

Стилистите казват, че мрачната класика е нещо от миналото. Поне за известно време ще остане така. Сега в топ моделите преобладават повече меки цветове. И изобщо не става въпрос само за традиционната синя или бежова опция. Дизайнерите предлагат да не сдържате импулсите си и да заложите на бордо, горчица, кафяво, алено, синьо.

Отделно трябва да се каже, че новият сезон отвори много място за експерименти с бохо стил. Оттук и тенденцията за широки, свободни, а често пъти и изключително дълги ризи. Те ще се превърнат най-добрият съюзник в горещо време. Също така в най-новите колекции можете да намерите продукти с цип. Ако е проектиран върху тениска, получавате практично и необичайно облекло.

Мъжки якета бомбъри

Модата казва, че мъжкото облекло няма как да мине без якета. Ако планирате да закупите само едно яке тази година, горещо ви препоръчваме да изберете тип бомбер. Често се среща в американски студентски филми, футболни фенове и скинхед улични банди. Ако смятате, че е трудно да го съчетаете с другите облекла в гардероба си, заложете на обикновени модели с цип. Комбинират се добре с всичко – класически панталони, дънки, шорти, карго.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене