ВИДЕО: Ескалация на протестите в Скопие срещу френското предложение, Ламбе пали лист с договора с България!

В третият ден от протеста срещу предложението на ЕС за преговорна рамка за Република Северна Македония под мотото „Ултиматум – Не, благодаря“ той ескалира, както още вчера заяви председателят на „Левица“ Димитър Апасиев.

Докато на импровизираната сцена обвиненият в палежа на Културния център „Иван Михайлов“ в Битоля Ламбе Алабаковски палеше лист с надпис   „Преспанско споразумение, българско споразумение, френско предложение, фашизъм“ с думите: „Ако моята диагноза е пироман, вашата е предатели“, част от протестиращите пробиха металните ограждения пред сградата и влязоха в двора на сградата на правителството.

Към сградата полетяха яйца и рола тоалетна хартия, чуха се взривяващи се пиратки, а част от протестиращите се оказаха лице в лице с плътен полицейски кордон с щитове.

Протестиращите освиркваха, скандираха „Оставка“, и  „Никога Северна, само Македония“, след което се разделиха и част от тях тръгнаха към сградата на парламента, но по-голямата част останаха пред сградата на правителството.
https://youtu.be/Qv1glcWlWjM

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене