Без категория

Деца с пневмонии и бронхеолити напълниха детско отделение в Благоевград

благоевградска болница

Бум на остри вирусни инфекции отчитат лекарите в Благоевград. Детско отделение към болницата е препълнено с малки пациенти с пневмонии и бронхеолити. Капацитетът на отделението е запълнен почти на 100 %. В момента в отделението има 23 настанени деца, като 3 са от днес – две с пневмония и едно с бронхеолит.

6 болни деца до вчера са били настанени и в очно отделение, поради недостиг на места в детско, но те вече са изписани. Типичните за сезона инфекции протичат с висока температура и упорита кашлица, която не се повлиява от антибиотици. Лекарите предупреждават при грипоподобни състояния да не се прибягва до самолечение, тъй като вече има няколко случая на усложнения след самолекувана инфекция, предизвикала сериозни поражения.

“Много от родителите идват с децата си с първоначални симптоми на грип, след това се оказва, че това са вирусни пневмонии и остават в отделението”, казаха от детско отделение. Медиците препоръчват в този сезон да се прилагат различни средства за защита срещу грип. “Да започнат да ползват всякакви имуностимулатори – билкови естествено. Тези, които са доволни от ваксините, да ползват ваксини”, съветват от отделението.

Детските лекари от Благоевград смятат, че през зимния сезон броят на болните деца от остри вирусни инфекции се повишава, но в момента той все още не предполага да се обяви грипна епидемия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене