Плеймейтката Ели Кучкова изплува от забравата със смела бизнес идея – животновъден комплекс върху 14 дка в Кресна

Плеймейтката Елена Кучкова прави върху площ от 13 771 кв.м в местността Езерото до Кресна животновъден комплекс за отглеждане на едропасищни и дребнопасищни животни. Фермата ще включва стопански постройки за отглеждане на добитъка и складова база за фуражи и инвентар. Засега няма информация колко крави и овце възнамерява да отглежда блондинката, защото бизнес планът й още не е тръгнал по институциите за одобрение. Стартът обаче е даден – по предложение на кмета на Кресна Николай Георгиев на последната сесия общинските съветници одобриха изработване на планове за регулация и застрояване на поземления имот, който в момента е дървопроизводителна гора и поляни. С 10 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ кресненските общински съветници одобриха промяна на предназначението му от „горска” във „Ферма за отглеждане на животни“, като добавиха и няколко изисквания към инвеститорката – тя сама да финансира изработването на проекта и да си осигури писмените становища на всички специализирани контролни органи.

„Мис Плеймет 2014”, която бе и участничка в един от сезоните на „ВИП Брадър”, от няколко години напълно е изчезнала от светския живот. Допреди 5 г. тя редовно бе в светските хроники с новини от рода на тази, че си е направила ринопластика, подстригала се е на бретон, получила е на Малдивите годежен пръстен от любимия си – евродепутата от ДПС Любомир Ников, колко струва булчинската й рокля и т.н. После Ели изчезна от новинарския поток и дори се заговори, че се е скрила в чужбина след раздялата с Ников и провалената сватба. През 2018 г. Ели роди момиченце, без да съобщава кой е таткото, но светските хроникьори изчислиха, че той не е евродепутатът, а най-вероятно е новата й любов. Кучкова категорично отказа да разкрие кой е новият мъж в живота й, но миналата година неволно се издаде, че той има връзка с Кресна.

Ели изненадващо се появи отново в хрониките, и то с новината, че е най-крупният дарител за възстановяване на храма в кресненското  село Стара Кресна, изгорял преди повече от 100 г. Кучкова откликна на призива на общината за събиране на средства за паметника на културата, построен още през 1856 г., за който от четвърт век местните събираха пари, но все бяха недостатъчно. Тя обаче направи дарение от 2500 лв. и се оказа, че лептата й я прави дарител №1, тъй като досегашният най-щедър ктитор – покойният вече Неврокопски митрополит Натанаил, през 2006 г. дал 2000 лв.

Според източници на „Струма“ от кметството съпругът на плейметката бил с корени от Кресна, но той, хубавицата и дъщеричката им не живеели тук, само понякога идвали да нагледат дребния бизнес, който имат – малко хотелче на Градешките бани.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене