Когато постъпвах на работа уговорката беше за едни пари. После започна едно заяждане и плащане, колкото да ти дадат нещо.

Кой опъва чадър над гръцки предприемачи в Копривлен?

Пореден сигнал срещу скандално известната гръцка фирма „Модело“, която от години управлява шивашки цех в хаджидиовското село Копривлен. В редакцията на Топ Преса отново дойдоха да се оплакват от отношението, некорекстността на управителя Николаос Папаниколао Пападопулос. “ В цеха му се работи при ужасни условия. В ден като днешния вътре в помещението е близо до 40 градуса. Идват на проверки от институциите, после отиват в канцеларията на шефа, където духа климатик, пият кафе, лафят си и после актове няма.“ споделя бивш служител на фирмата напуснал заради отвратителното отношение и некоректното заплащане.

„Когато постъпвах на работа уговорката беше за едни пари. После започна едно заяждане и плащане, колкото да ти дадат нещо. Водят те н аминитамална заплата и това е. Подал към сигнал навсякъде, предупредиш шефа и хората му, че ще се жаля, а те спокойно ми отговориха, че никой нищо не може да им направи. За това се обръщам към вас от Топ Преса.“ твърди бившият служител на фирма „Модело“, който за сега иска да остане анонимен. Топ Преса прие да реагира на сигнала му, защото това не е единичен случай. Още от 2017 година се занимаваме с въпросните гърци, пращаме сигнали в иституциите и май правим държавните служители малко по богати и нищо повече.

Припомняме първият сигнал до нас от Иван Панчелиев бивш крояч във въпросната фирма:

Фирма „Модело“ (Гоце Делчев) – ниски заплати, 15-часови работни дни, страх от работодателя, забавено заплащане, тежки условия и липса на алтернатива?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене