Младежи ГЕРБ-Благоевград с първа инициатива за годината, дариха около 100 книги на местната библиотека

мгерб благоевград

Около 100 тома художествена и научна литература събраха Младежи ГЕРБ-Благоевград в рамките на националната инициатива „Дари книга, дай шанс на старата библиотека“. Кампанията, подета от евродепутата Моника Панайотова се провежда в цялата страна и има за цел да насърчи доброволчеството във всичките му форми сред младите.

Най-големият дарител в кампанията бе народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област  Даниела Савеклиева, която имаше значим принос в събирането на книгите. Тя подчерта, че адмирира инициативата и вярва, че младите в ГЕРБ винаги са били иновативни и са създавали стойности идеи. „Трябва да наблегнем на ролята на книгата и четивото, за развитието на всеки един човек. Във века на информационните технологии, когато информацията е на един клик разстояние, малко или много е пренебрегната книжната форма, от която може да се получи емоция и знания, да развием своя интелект”, каза Даниела Савеклиева. Тя изрази своите надежди, че още жители на Благоевград ще се включат в тази инициатива.
Областният координатор на младежите за Пиринско Андрей Новаков изтъкна, че много от дарителите са закупили нови книги, за да се включат в „Дари книга, дай шанс на старата библиотека“. Редица любители на литературата са дарили и част от личната си библиотека, за да се обогати фондът на Регионална библиотека „Димитър Талев“. Новаков подчерта, че това е първата за годината инициатива, като през следващия месец са МГЕРБ-Благоевград е планирала още две.

Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което хората разполагат, от възрастта и уменията им, всеки може да направи нещо полезно за другите и за обществото. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.

Според младежите от МГЕРБ-Благоевград идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.

Затова младежите се надяват платформата, създадена по повод инициативата на евродепутат Панайотова www.dobrovolchestvo.com да продължи да вдъхновява с “рецепти за добрини” и доброволчески дейности младите хора в цялата страна и за в бъдеще.

Структурата на МГЕРБ в Гоце Делчев също се включиха в националната инициативата на евродепутата Моника Панайотова и дариха на библиотеката в Народно читалище „Просвета-1865“ в града събраните през изтеклата седмица книги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене