Атанасова: Най-добре е да отидем на избори

„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. И каквото хората кажат. Ако друг е първи, ние се съобразяваме”. Това коментира в предаването „На фокус” Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя коментира с кого от ГЕРБ биха седнали на масата за преговори и с кого – не.

„С БСП никога не сме сядали на една маса. Тук е разликата с всички останали. С БСП не сме сядали за преговори за разлика от „Демократична България”, които управляват с БСП. С ИТН не сме сядали, които също управляват с ДБ и БСП. А Станислав Трифонов щеше да си направи татуировка „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ”. А сега 6 месеца бяха в коалиция. С ДПС никога не сме управлявали. Припомням, че БСП и ДПС бяха в тройна коалиция и правителство „Орешарски”, каза Атанасова.

„Не искам да поставям червени линии, защото се изчерпа тази аналогия, откакто Нинова говори за червени линии. Едната беше за Северна Македония, а още е в правителството и желае преговори, за да бъде във властта. Втората й червена линия – оръжието за Украйна”, коментира Атанасова.

Тя коментира, че ако от ГЕРБ бъдат първа политическа сила, но нямат пълно мнозинство, Борисов вече е начертал възможностите за преговори – всички партии, убедени евроатлантици.

„В ГЕРБ не сме имали проблеми с лидерството. Чуваме, че разговори с ГЕРБ са възможни, ако го няма Борисов. За нас е необяснимо да ни поставят въпроса, кой ще ни е лидер. Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат”, каза Атанасова.

За ареста на Борисов, тя каза: „Нито МВР, нито Петков, Василев или който и да е друг, който реши този арест да бъде извършен, нямат нито едно доказателство срещу Борисов. За 1 година защо не пребориха мафията. Ние сме спокойни, защото не сме извършили нищо незаконно”, каза Атанасова.

„Не ни пречи Кирил Петков, забавлява ни. Темата Кирил Петков не ни е предмет на внимание, той показа какъв е, кой е, какво може, какво не може”, каза още Атанасова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене