Скандал! Нов тежък случай с родилка в болницата на Благоевград! Шефът спешно се оправдава!

Тежък случай в гинекология на МБАЛ Благоевград изправи на нокти местните лекари. 28 -годишна бременна жена от Благоевград направи спонтанен аборт в 5 месец с последвал масиран кръвоизлив, след което развила тежък синдром, при който кръвта и спряла да се съсирва. За броени часове около Зори Г. се събрали всякакви специалисти, които буквално спасили живота твърди медия близка до директора.  След като уж овладели тежката ситуация, подготвили младата майка на 2- годишно дете за транспортиране в Майчин дом, където имат всичко необходимо, за да я извадят от ситуацията, в която попадна.

Дни наред от Майчин дом търсят кръв за Зори, за да стабилизират състоянието и. Вълна  от хора с рядката група АВ+, които се впуснаха да даряват кръв, за да помогнат, заля мрежата. И днес акцията продължава. Благоевградчани се питат какво се е случило с младата майка, за да се стигне до тежката и критична за живота и ситуация. Медия се свърза с гинеколога и управител на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, участвал в екипа, борил се за Зори.

Ето какво разказа по случая д-р Митев: Преди два дни при нас постъпи млада, бременна в 5-ти месец, жена с болки в корема. Колежка я приела и малко по-късно жената изхвърила плода, след което започнала да кърви. Извикаха ме спешно, събра се екип от всякакви специалисти и започнахме да се борим да спрем обилното кървене. Направихме всичко възможно да спрем кървенето, беше истински героизъм от страна на колегите, реакциите бяха изключително бързи и професионални,  осигурихме скъпо животоспасяващо лекарство, с което болницата не разполагаше в този момент. Възможностите на провинциалните болници в подобни случаи са ограничени.

Преливахме кръв непрекъснато. Жената разви така наречения ДИК синдром/Синдром на дисиминирана интравазална коагулация / т. е кръвта не се съсирваше, което още повече усложни ситуацията. ДИК синдромът е вторичен и се появава при подобни септични аборти. Не можех да оперирам, тъй като беше невъзможно в този момент. Успяхме обаче да я стабилизираме, тя се посъвзе и я подготвихме за транспорт в Майчин дом, където имат по-модерна реанимация, снабдена с всичко, от което се нуждае пациентката.

Колегите я посрещнаха и оставиха в централна реанимация на Майчин дом, където е оперирана, каза д-р Митев, който определи действията на екипа в гинекология на МБАЛ Благоевград като крайно професионални. бързи и адекватни. И днес акцията по кръводаряване за спасяване живота на Зори продължава…

Това е поредния критичен случай с родилка в благоевградската болница. На нас от Топ Преса много ни е съмнителен този спешен ПР на болничния шеф Митев, който бърза да оповести пред своите медийни приятели информация за тежкия случай. И защо медиятвместо да акцентира към обединение за кръводаряване да публикуват тел за връзка насочват вниманието на обществото към оправданията на болничния шеф. Този номер ще минава до някъде. Прекалено много родилки бяха осакатени а някои необяснимо загубиха и деца и животът си в тази болница водена от “топ” гинеколог. Топ Преса няма да остави нещата така, питресена от факта че един тежък случай на родилка се ползва за кризисен ПР на шефа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене