ВНИМАНИЕ! От днес „Паркинги и гаражи“ Благоевград глобяват 30 лв за скоба и 80 лв за репатриране с паяк автомобили

Новите цени за неправилно паркиране в „синя зона“ и за ползване на платените общински паркинги в Благоевград влизат в сила от днес. Те не касаят паркирането извън охраняемите паркинги, чиято цена остава 1 лв. на час, отбеляза зам. шефът на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ Костадин Петров.

Наказателните такси бяха одобрени от ОбС  и от днес за скоба ще се плаща по 30 лв., вместо по 10 лв., както досега. Репатрирането скача от 40 лв. на 80 лв., а ако колата е подготвена за репатриране, но още не е вдигната от паяка, таксата е 40 лв. Наказателният паркинг не се увеличава и остава по 3 лв. на час.

Увеличават се таксите на охраняемите паркинги, като от 72 лв. за денонощен паркинг на месец стават 200 лв.

„Смятал съм, че старата такса е 2,40 лв. на ден, или по 10 стотинки на час за охраняем и осветен денонощен паркинг. При тези цени дори не може да се покрият разходите за работещите.  С увеличението таксата става 28 ст. на час. Най-търсената от гражданите услуга дневен абонамент от  40 лв. на месец става 90 лв.“, напомни Костадин Петров.

От общинското дружество напомниха, че „синя зона“ работи от 8.00 до 18.00 ч. в делничните дни, тъй като се получава силно напрежение заради паркирани за през нощта коли, които не са преместени от платени паркоместа до 8 ч. сутринта. Плащането може да се прави и през приложението PayPark. Монтажа на паркомати се очаква към есента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене