Скандал! Съмнителни фирми регистрирани на адреса на община Благоевград от 2016 година!

Странни фирми са регистрирани на адреса на Общината в Благоевград – площад „Георги Измирлиев“ 1.

Оказва се, че никой не познава бизнесмените Наджип Пикняк и Омеро Иакоачи, които са в регистъра от 2016-2016 година.

Дружеството на Пикняк – „СЦ БАТИ“  е с капитал 10 лева. Води се подокументи, че развива инвестиционно финансиране в други търговски дружества, последничество, комисионни, сделки с недвижими имоти, строителство, покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид в страната и в чужбина, а също продажба на стоки от собствено производство, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги,  ресторантьорство и хотелиерство.

Юристите в Общината чуват за първи път името на фирмата и на управителя Пикняк.

Втората странна фирма е на търговеца Омеро Иакоачи – „Сервиз Енд Трейд Компани ОИ.АР“. Омеро е едноличен собственик на капитала от 5000 лева. Занимава се с рент-а-кар в страната и чужбина, всякакъв вид услуги извършвани с МПС, внос, износ и търговия на и с леки и тежкотоварни МПС, транспортна и спедиторска дейност в страната и чужбина, в това число обслужване на автобусни и маршрутни линии, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, консултантски услуги, финансови консултации, посредничество и представителство на местни и чуждестранни физически и юридически лица.

И за двете дружества няма нито ред в интернет, освен регистрацията им. Активни са, но къде и как не е известно. Еновина отправи питане към представители на няколко кметски екипа в Благоевград, но те останаха изненадани. Общински съветници предлагат управата на града да вземе отношение по случая и да изясни защо в сградата на Общината фигурират фантомни фирми.

На адреса на Общината заедно с двете дружества са общинските „Благоевград Проект 2021“, „Благоевград Инвест 2016“, „АРТ СТЕЙДЖ ЕНД ФЕСТ ЕООД. Остава следа, че неотдавна друго общинско дружество – „Благоевград Фест“, е заличено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене