Прогноза за времето – 21 юни (вторник)

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от северозапад на югоизток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимални температури между 29° и 33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 46 мин. и залязва в 13 ч. и 41 мин. Фаза на луната: последна четвърт. В 12 ч. и 14 мин. е лятното слънцестоене и настъпва астрономическото лято.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене