ОбСНВ с нови инициативи за родители, младежи и деца в превенцията срещу наркоманиите

106043-narkotici-01Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград, представи нови инициативи за родители, младежи и деца в превенцията срещу наркоманиите. От ОбСНВ са разработили и изготвили нови информационни материали за превенция и борба с наркотиците. Те са насочени целево, както към децата от детска градина, предучилищна и училищна възраст, така и към родителите. В книжката „Гласовете Ви чувам!” е представен проект, чиято идея е акцент върху значимостта на живота на личности, които са допринесли за развитието на Благоевград – Митрополит Борис, Георги Измирлиев-Македончето, Гоце Делчев и Димитър Талев. Идеята е противопоставяне на зависимостите и поставяне на фокус на велики българи, които се помнят и до днес.

„Гласовете Ви чувам” – наша инициатива, посредством, която правим среща с общественици, журналисти и показваме независимият човек до къде може да стигне”, сподели Магдалена Рахова, секретар на Общински съвет по наркотични вещества, Благоевград.

Две от брошурите за деца и младежи представляват оригами или нестандартният начин да бъдат провокирани въображение, изобретателност и любов към животните като контрапункт на зависимости и отрицание. 

За родителите малка дипляна доставя важна информация как да улавят първи симптоми на наркотична зависимост и как да потърсят професионална помощ.  При среща в учебни заведения, все повече ученици се включват като доброволци от Младежкия общински съвет по наркотични вещества с желание активно да работят за предпазването от употреба на дрога сред подрастващите и цялата общност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене