ТОРМОЗ НАД РОДНИНА СЛЕД ДЕЛБА НА ИМОТ! Сервитьор от с. Поленица преби сестра си, изпарят го на подсъдимата скамейка

43-годишен мъж от село Поленица ще бъде съден за физическо насилие над родната си сестра. Обвиняемият Никола Николов живее в дом, непосредствено до който била бащината му къща, ползвана от неговите сестра и майка. Между двата имота няма изградена ограда и преминаването е безпрепятствено, което позволява обвиняемият да посещава имота по всяко време, както и да ползва каквото му потрябва. Във връзка с делба на приземния етаж на наследствената къща отношенията между брата и сестрата били влошени. Това станало повод за упражняване на системно психическо и физическо насилие от страна на обвиняемия спрямо нея. При всяко посещение мъжът, който работил като сервитьор, отправял обидни думи към сестра си и децата й.

На 04.11.2021 г. Никола удрял с юмруци заключената входна врата на имота на сестра си, докато не я деформира. Когато тя му отворила, той й нанесъл силен удар в лицето. Пострадалата, която работи като сектретар на читалището в селото, сигнализирала за инцидента на телефон 112 и на място дошли полицейски служители. Няколко дни по-късно – на 10.11.2021 г., Никола  отново отправял обиди и закани срещу дестра си, викал, удрял по входната врата, направил опит да разбие вратата на мазето. Нападнал сестра си, ударил я с крака по тялото, счупил телефона й. Извършителят отново бил посетен от органите на реда, които му съставили протокол за предупреждение. На пострадалата било издадено медицинско свидетелство от съдебен лекар. Мъжът не спрял с актовете на психическо насилие спрямо сестра си и след като тя подала молба в съда за ограничителна заповед по Закона за защита от домашното насилие.

На 11.12.2021 г. той отново я нападнал, като й нанесъл удар с юмрук в главата и с крака в областта на тялото. Посегнал и върху детето й, което опитало да защити майка си. Извършителят бил задържан от полицията по Закона за МВР. По жалба, подадена от пострадалата в Районна прокуратура – Благоевград, била извършена проверка и образувано досъдебно производство.

От заключението на назначената и извършена по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалата К.Д. са били причинени контузии в областта на главата и на различни части на тялото. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, е внесла в съда обвинителен акт спрямо   Никола Николов за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Предстои делото да продължи в съда.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене