Рамадан Аталай: Трябва да се мине през избори. Кабинетът няма цел и визия, Кирил Петков действа безпринципно

Има разложение на управляващото мнозинство. Трябва да се мине през избори. Защото това, което се случи през последните 6 месеца и преди това – с  участието на Кирил Петков, Асен Василев и другите във властта, показа, че те не са в състояние да управляват държавата”. Това заяви народният представител от ДПС Рамадан Аталай в студиото на „На фокус” по NOVA.

Затова би трябвало избирателят да се произнесе кой е достоен да управлява държавата, категоричен бе Аталай, подчертавайки, че кабинетът няма цел, визия и ориентация, а премиерът Кирил Петков действа безпринципно.

„Избирателите в районите на Кирил Петков и Асен Василев не могат да се похвалят с богатство. Но аз питам Кирил Петков беден ли е? Асен Василев беден ли е. Транспортният министър Николай Събев и Даниел Лорер бедни ли са? Не видях никой от тях да е дошъл с дисагите от село”, заяви Аталай. И подчерта: „Техният изказ от трибуната е с цел да вдигнат националистическия вот“.

Така Рамадан Аталай отговори на поредните внушения за ДПС, направени от вицепремиера Василев в пленарната зала на НС миналата седмица.

Явно идват избори. Всеки път, когато наближат избори на преден план се изкарва ДПС като бостанско плашило. Защото ДПС е формация, която милее за държавата и това си личи по законопроектите, които внася, коментира народният представител от ДПС.

Мерките, които предлагат са проинфлационни. Същевременно вкарват посредници. Само за един месец България плати 100 млн. повече за доставка на газ, този месец още 50 млн. – общо 150 млн. „Булгаргаз” вече е на 300 милиона загуба. Питам аз къде са тези пари? Когато обаче зададох публично този въпрос,  изведнъж се оказахме лошите, виновните, мафията, възмути се Рамадан Аталай. И съобщи, че парите отиват „за 10,50 долара по-скъп  втечнен газ от кораба, за руски газ, който сега се вкарва много по-скъпо през Гърция, за меморандума, който подписаха с определена фирма за производство на батерии”. Асен Василев би трябвало да знае, че всичко това се вижда, каза Аталай.

„Има разложение на управляващото мнозинство. Виждате, че един премиер тръгна да обяснява, че ще говори с всеки народен представител за вота да гласува по съвест. Нима ние, всички останали народни представители, не гласуваме по съвет”, попипа Аталай. На въпроса има ли ново мнозинство в парламента той заяви, че мнозинството за свалянето на Никола Минчев не е онова евроатлантическо мнозинство с ценности, което да може да управлява, след като падне правителството.

Депутатът посочи, че напоследък президентът активно участва в политическите процеси. Но, когато отгледаш едно отроче и след 6 месеца то да се обърне срещу теб и ти се изплюе, явно и нервите на президента не издържат, каза депутатът от ДПС. И заяви, че Кирил Петков дори куриер не може да бъде, защото за да доставиш пратката навреме, се иска голяма отговорност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене