Ученици от 5 държави пристигнаха в Благоевград по програма “Еразъм +“

Ученици от Португалия, Испания, Франция, Италия и Турция пристигнаха в Благоевград за да обменят опит и знания на тема „Споделяне на културно-историческото и артистично наследство“ по проект на програма „Еразъм +“.  Те участваха в организирана среща, която се проведе в зала „22 септември“. Учениците бяха приветствани от кмета Илко Стоянов, който подчерта важността на подобни инициативи.

„Да се срещнеш с културата и младостта е едно от нещата, носещи положителен заряд. Тук има представители на много страни и аз ще ви кажа това, което казвам и на децата на Благоевград – вие не само сте нашето бъдеще, а нашето бъдеще е във вашите ръце. Изключително много разчитам на това, че ще дадете нещо хубаво на света, а светът преди всичко е любов“, каза кметът Стоянов.

По време на срещата учениците научиха емблематични неща за Благоевград. Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ направи детайлна презентация, като виртуално разходи учениците на различни места в областния център. Тя представи и основните културни и образователни институции, развиващи дейност на територията на Благоевград. Домакин на посещението е Благоевградска професионална гимназия, чиито ученици също участват в проекта.

Гостите бяха поздравени с изпълнение от ФГ „Веселина“, а Ваня Алексиева, главен експерт „Образование“ връчи на участниците подаръци, традиционни за региона.

След срещата учениците в инициативата разгледаха забележителности в и около Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене