Без категория

Патриарх Неофит призова вместо подаръци за рождения му ден хората да дарят на нуждаещите се

патриарх Неофит

На 15 октомври Българският патриарх Неофит навършва 69 години, съобщиха от Св. Синод. Патриархът не смята да чества тържествено рождения си ден заради тежките трагедии, сполетели напоследък различни региони на страната – големите наводнения във Варна и Мизия, взели човешки жертви и причинили големи щети, трагичния инцидент в Горни Лом, отнел живота на 15 човека. Затова той ще прекара деня в уединение и молитва за българския народ, а празника си ще отбележи само с най-близките си хора.

Патриарх Неофит е призовал този ден да бъде посветен на дарителството и съпричастността към пострадалите и затова всички, които желаят да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, могат да употребят тези средства за подпомагане на пострадалите.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка:

Св. Синод на БПЦ – БП; гр. София, ул. „Оборище” № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като в платежното нареждане изрично бъде упоменато предназначението на паричната помощ.

С решението си да не изтъква личния си празник, а да насочи вниманието към хората в нужда, предстоятелят на Българската църква за пореден път дава пример за скромност и смирение, които са дефицитни добродетели в съвременното общество.

Снимка: Стефка Борисова/dveri.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене