Утре Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“ в Благоевград

Концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов с дуети от световноизвестни мюзикъли – на 15 Юни, в Благоевград – зала „Яворов“

Еделина Кънева и Орлин Горанов 2

„С Еделина Кънева посвещаваме концерта тази вечер на всички наши приятели и близки, които загубиха битката в пандемията през последните две години! Нека не забравяме да се радваме на мига – тук и сега, и най‐ценното – да обичаме и да сме обичани…“, с тези вълнуващи думи завърши концерта „Приказка за двама“ в зала „Сливен“ обичаният български певец Орлин Горанов Орлин Горанов. Заедно с оперната прима Еделина Кънева Edelina Kaneva, той дари на многобройната, съпричастна и интелигентна сливенска публика великолепните музикално‐поетични послания на известни арии и дуети от мюзикълите „Котките“, „Фантомът на операта“, „Целуни ме, Кейт“, „Моята прекрасна лейди“, „Човекът от Ла Манча“, „Singing In The Rain“, както и превърналата се в емблема песен, любима на няколко поколения – „Светът е за двама“.

Прекрасната Еделина Кънева бе в необичайно за нея амплоа – самата тя се пошегува с факта, че излиза на сцената с патерица – поради претърпян инцидент, но се надява това да остане на заден план за присъстващите, а ще ги грабне с пеене.

Двамата с Орлин Горанов бяха във вихъра на емоционален водовъртеж – и като заряд, и като качество на изпълнението, и като общуване с публиката.
Двамата именити певци изпълниха и композицията, дала името на концерта – „Приказка за двама“ /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/.
Концертният спектакъл бе под отличния оркестров съпровод на музикантите от Държавна опера – Бургас под диригентската палка на маестро Деян Павлов /гост/. Оркестрантите изпълниха и Увертюра от мюзикъла „Моята прекрасна лейди“, известния „Валс No2“ от Шостакович и „Бал Маскарад“ от Арам Хачатурян.
Великолепната сливенска публика, с усет към стойностното изкуство и подобаващо отношение към културното събитие, поиска бис, разбира се, и го получи – известната „Con te partiro“, изпълнявана от Андреа Бочели.

Продължава националното турне на успешния музикален проект – днес концертът е на Летния театър в Бургас – в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, следват концертни изяви в Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен сподели за Топ Преса Импресарио Иванов.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search