„Алфа рисърч“: Трифонов разцепи българите, ето как / ГРАФИКА

Проучването показва, че 33% напълно одобряват решението му, а 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация

Експресно социологическо допитване на „Алфа рисърч“ по поръчка на БНТ показва как избирателите оценяват хода на лидера на ИТН Слави Трифонов да изтегли министрите си от коалицията. 

Проучването показва, че 33% напълно го одобряват, 29 на сто смятат, че проблеми има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета.

Най-големият дял, 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Най-силна подкрепа има решението на Слави Трифонов сред продължаващите да подкрепят „Има такъв народ“ (ИТН) – 88% „за“, срещу 12% „против“. По около 40 на сто от избирателите на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ също са на мнение, че е необходимо да се сложи край на настоящото правителство.

Привържениците на останалите три управляващи партии са негативни към развалянето на коалицията, но в различна степен – 47% от симпатизантите на „Демократична България“ (ДБ), 60% от тези на БСП и 79% от сегашните поддръжници на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене