Повече от година името на Иван Попов бе спрягано за всякакви ръководни постове, включително и за директор на полицейската дирекция

Костюм, ще намериш ли собственика на канабиса в Разлог? Едва ли.

Бившият началник на полицейското управление в Банско Иван Попов – Костюма влезе в шефския кабинет на полицията в Разлог днес. Попов оглявава едно от най- проблемните управления в областта, което доскоро се ръководеше от сегашния началник на Криминална полиция в ОД на МВР Благоевград В. Джизов.

Повече от година името на Иван Попов бе спрягано за всякакви ръководни постове, включително и за директор на полицейската дирекция. Той напусна управлението в Банско по времето на директора комисар Дойчин Дойчинов и започна работа в София. След като Дойчинов бе преместен в София, Попов започна с напъните да се връща в региона. Бе направен опит да оглави ПУ на МВР в Банско, но столичанинът Кирил Стоянов се оказа труднопоклатим и Попов се отказа. Когато се оваканти мястото в полицейското управление в Разлог отново се заговори, че той ще застане начело и този път слуховете са потвърдиха. Противоречиви са коментарите за Иван Попов.

Според някои с него е изключително трудно да се работи, други твърдят, че това е така, защото е педантичен по отношение на дисциплината в работата. Твърди се, че е безкрайно амбициозен и винаги се е цели във високи постове. Това, разбира се не е лоша атестация, стига амбициите му да се подплатени с оперативно майсторство и управленски талант.

И ето първия начин да докаже това. Проверка на Вътрешна сигурност в Разлог вчера установи: С еднолична заповед на Екс полицейския шеф, който сега работи в kриминална полиция, стръкове от наркотичното растение били натъпкани в чували и хвърлени край реката, без да се информира прокуратурата и без да се търси кой е собственикът на канабиса?! Сега питаме Костюма -ще намери ли собственика?

Топ Преса смята че – не. Дано ни опровергае.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене