Започва процесът срещу Кевин Спейси за сексуално насилие

Американският актьор Кевин Спейси трябва да се яви в съда в четвъртък във Великобритания, където е обвинен в сексуално насилие. Това се казва в съобщение, разпространено в понеделник от пресслужбата на лондонската полиция, цитирано от медиите.

„Той ще трябва да се яви пред Уестминстърския магистратски съд в 10 ч. в четвъртък, 16 юни. Обвиненията бяха повдигнати, след като Кралската прокуратура проучи доказателствата, събрани по време на разследването, проведено от лондонската полиция“, се казва в документа.

В края на май британските прокурори обявиха, че срещу Спейси да повдигнати четири обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже. В полицейския доклад се споменава и пети епизод – принуждаването на един от тримата мъже да влезе в сексуална връзка против волята му. Твърди се, че въпросните инциденти са се случили през 2005, 2008 и 2013 г.

Спейси, който беше артистичен директор на лондонския Old Vic от 2004 до 2015 г., отрече каквито и да било нарушения. По-рано в коментар в телевизионното предаване Good Morning America („Добро утро, Америка“) той каза, че ще се яви доброволно в съда, за да се защити от обвиненията и да докаже своята невинност.

62-годишният Спейси, актьор и режисьор, спечелил два награди „Оскар“, беше в центъра на шумен скандал в САЩ през 2017 г., след като американският актьор Антъни Рап го обвини в сексуален тормоз, за който се твърди, че е извършен преди около 30 години. По-късно още около 30 души, включително членове на колектива на Old Vic, отправиха подобни обвинения. Заради скандала актьорът остана без работа и всъщност се озова в положението на изхвърлен от обществото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене