Теодосий Спасов взриви пернишката публика

IMG_1906

Концертът „Феноменът“ на Теодосий Спасов и КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов препълни залата в Двореца на културата в Перник. Невероятните музиканти изправиха публиката на крака и няколко пъти викаха Теодосий на бис.

Залата бе препълнена с почитатели на музиката, а мнозина дори не успяха да влязат, за да се насладят на дългоочаквания концерт. Виртуозът Теодосий Спасов и невероятните музиканти от КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов изпълниха няколко пиеси по музика на световно известния изпълнител и композитор, сред които „Симфониета“, „Open Mood“ и „YunusEmre“. Феноменалните изпълнения оставиха публиката без дъх и я изправиха на крака.

Сред гостите на концерта трябваше да бъде и пернишкият музикант Дарин Бърнев, но въпреки, че не бе успял да дойде, КО „Орфей“ представи специално за него едно прекрасно джаз изпълнение.

В края на невероятния концерт неуморните аплодисменти на публиката върнаха Теодосий на бис и той ги зарадва с още няколко изпълнения.

Теодосий Спасов

Дълго след края на концерта почитателите на кавалджията се събираха, за да вземат автограф и да се снимат с него.

„Перник е град с богат културен живот и аз съм щастлив, че мога да бъда сред почитателите на музиката тук.“, сподели Теодосий Спасов. Той подчерта, че тук има много приятели и почитатели, както и че Дарин Бърнев е човекът, който го е насочил към този уникален музикален стил, съчетаващ джаз с елементи на български фолклор. „Българският кавал е различен от всички подобни инструменти, които имат в традицията си други народи. А моят кавал разказва по цял свят за красотата на България, за прекрасната ни музика. Всеки, който свири на кавал, мечтае да е Теодосий Спасов.“, сподели световно известният изпълнител.

„Прекрасен концерт! Подобно музикално събитие в Перник не се е случвало отдавна.“, коментираха емоционално развълнуваните зрители след финала на програмата. Със сигурност перничани дълго ще помнят срещата си със световно известния кавалджия и с нетърпение ще го очакват отново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене