Румен Гечев: В БСП не изключваме ново правителство с настоящия мандат

БСП е готова за избори и имаме програма. Ако има избори, когато и да са те, аз съм сигурен, че ще получим голяма подкрепа. Това заяви в предаването на „Фокус“ по NOVA Румен Гечев, депутат от БСП.

По думите му обаче целта не е избори, а отговорно поведение и приемане на актуализацията на Бюджет 2022. Гечев все пак призна, че на заседанието на Националния съвет на БСП днес е бил обсъден и вариант за ново правителство в рамките на това Народно събрание.

„Не мога да кажа дали решението е правителство без Кирил Петков премиер и Асен Василев финансов министър. Но не изключваме друго правителство с настоящия мандат“, обясни той.

По-рано Националният съвет на левицата реши, че БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. Той даде мандат на лидера Нинова и на депутатите на партията да проведат разговори с партиите „ПП“, „ИТН“ и „ДБ“ за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.

Очаквайте още подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене