Село Брезница отново е домакин на Международен фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки“

След двегодишно прекъсване кметство Брезница възобновява провеждането на Международен фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки“- Брезница. Организатор на фестивала е кметство Брезница, община Гоце Делчев.

Четвъртото издание на МФФ „Фолклорни пътеки“ – Брезница’2022 е на 27 и 28 август 2022г. в село Брезница, община Гоце Делчев.
За четвърта година самодейни и любителски групи, изпълнители, които се занимават с народни танци и хорà, групи за фолклорно пеене, обреди и обичаи, разказвачи на фолклор, народни оркестри от България и чужбина, представящи традиционен или обработен фолклор, ще могат да представят своите изпълнения на сцената на фестивала.

Целта на фестивала е да утвърждава идеята за добросъседство, приятелство и толерантност, като събира на едно място представители на различните общности и държави, като им предоставя възможността да изразят себе си, чрез своите традиции, и фолклор.

Започнал като част от Проект FOLKLOR, финансиран от ИППА РС Македония – Р България, днес фестивала се е превърнал в традиционен за гоцеделчевското село Брезница, като показва устойчивост и развитие. Това е най-големият фолклорен фестивал в района на Пирин и Западните Родопи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене