Златното момиче на Перник Цвета Страхилова излезе за пръв път на сцена след животоспасяващата операция и даде емоционален старт на театралния фестивал „Арлекин”

Златното момиче на Перник Цвета Страхилова, заради която цяла България се обедини, откри в сряда вечерта детско-юношеския фестивал „Арлекин“. 18-годишната певица от ансамбъл „Граовче“ бе поканена от организаторите на събитието да излезе за първи път на сцена след животоспасяващата операция и трансплантацията на костен мозък в края на миналата година и да изпее една от своите любими народни песни.

Моменти от фестивала

„Благодаря  на всички вас за това, че сте тази вечер тук с мен. Искам да благодаря на цяла България и на моята ръководителка Мариана Янкулова, защото заради нея аз обикнах музиката, а музиката ме излекува, за да съм при вас сега“, каза през сълзи Цвета, а хората не спираха да я аплодират.

Фестивалът започна с атрактивно театрално-музикално шоу, гвоздеят в което бе участието на талантливите млади актьори от ДЮТ „Мускетарите”, като имаше и огнено шоу.

Участниците в 8-ия театрален фестивал тази година са над 700 младежи от 23 театрални състава с 31 спектакъла, които ще представят изкуството си на 5 сцени. Специални гости на фестивала са групите от Италия и Румъния.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене