Прогноза за времето – 10 юни

Днес се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури, значителни валежи и локални градушки. Интензивни ще са явления в Западна и Южна България и Централния Предбалкан, където сумарните количества на валежите ще достигнат до 50-60 mm, а на места в Родопската област и Ихтиманска Средна гора – до 80-100 mm. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат между 15-25 mm, а най-слаби ще са валежите на места в североизточните райони и по Черноморието до 10 mm. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. В по-голямата част от страната преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София около 19°.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има значителни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър: в ниските части от североизток, а по билата от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 13 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 8 мин. и изгрява в 16 ч. и 19 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене