Бързи коли и тирове стряскат Логодаж, местните хора искат пешеходна пътека

Жителите на благоевградското село Логодаж живеят в страх заради преминаващите с висока скорост тирове и леки коли. Населеното място е само на ръка разстояние от границата със Северна Македония. Всеки ден тук се движат стотици камиони, автомобили и автобуси, които пътуват от и към ГКПП-Станке Лисичково. Разрешената скорост за преминаване на МПС-та през селището е 50 километра в час.

Проблемът е, че много шофьори не я спазват и някои буквално летят през селото с над 100 километра в час. Срещу това отдавна негодуват местните хора. Повечето от тях са над 70 години и не могат понякога да пресекат улицата заради засилния трафик и високата скорост на моторните превозни средства.

„Стават катастрофи, има риск за хората. Преди време точно на центъра се обърна цистерна с пропан-бутан. По чудо не се взриви. Тук трябва да има полицейски патрул, за да се въведе ред в скоростта. А не да треперим всеки ден, че може да стане беля и да загубим човешки живот”, коментира кметът на Логодаж – Пламен Червенков.

Той и жителите на селото настояват да се направи пешеходна пътека в района на магазина, който е в центъра на населеното място. За да може спокойно там да пресичат местните хора.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене