Тошко Йорданов: Кирил Петков се скъса да лъже и да говори глупости

Външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с РСМ. Това твърдение направи пред БТВ председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Казахме им, че извършват национално предателство за Северна Македония. Има имейли, в които дипломати разкриват какво им е казал Кирил Петков. Премиерът и Весела Чернева са говорили да се вдигне ветото без да се спазва договора. Поканете Теодора Генчовска, тя ще ви каже. Тя знае за паметни записки на дипломати, че ще се вкара договорът в паралелен процес. Петков може по закон да направи това сам. Той може да махне ветото и да стартира процеса“, коментира още Йорданов.

Според него премиерът е говорил неща, които не са истина. „Кирил Петков се скъса да лъже днес и да говори глупости и да връзва едно нещо с друго“, коментира Тошко Йорданов от ИТН. „Кандидатурата на Бойко Рашков не е обсъждана на коалиционен съвет. Изобщо не е обсъждано, това е някаква идея, която хвърчи във въздуха и никой не взима решение нито за, нито против“, коментира още той.

„Проблем е говоренето по този начин. НС прие за 3,6 млрд. под натиска на ПП. И да имаш наглостта да говориш, че тези пари ще се искат, Караджов и да иска не може да даде половин стотинка. Тези пари са от предишни неща, те не са от този бюджет“. „Ще ида на детектор на лъжата, ако трябва. Скъсаха се днес да лъжат и да говорят глупости. Бях на разговора, на който Асен Василев каза на Караджов – харчи тези пари от твоя бюджет, аз на актуализацията ще ги възстановя“, разказа Йорданов.

„Ако ще обвиняват Караджов за неща, които не зависят от него, а са го обвинили за корупция… под чие ръководство са ДАНС и МВР? Арестуваха Борисов за една нощ и го направиха герой, а нас всички ни направиха за смях. Ето това направиха. Когато се пипа закон за КПКОНПИ е логично да спорят юристи. Цялата коалиция умря. Излезе мракобесното предложение на Асен Василев. Това им е представата за справедливост. „Как може да обвиняваш някой за собственото си решение? Асен Василев се оказа слаб финансов министър. Искаш от енергетиката пари, за да се разплащаш. Пазарът със зърно полудя. това са некадърни финансови решения. Поканете Каримански, за да ви каже какво се прави с бюджета. Ако искаме да правим врътки, трябва да сме във властта. А ние не сме. Кирил Петков изрече един куп лъжи. При тях има хора от младежкото ГЕРБ. Настимир Ананиев не е политическа, нали, но е минал няколко нива отгоре“, каза още Тошко Йорданов.

„Присъствах на потресаващи неща на АМ „Струма“. Каза, че не трябва да минава оттук, защото баща му така казал. Няма да ви кажа Асен Василев какви очи направи. Къде са парите на държавата?! За какво бяха похарчени 9 млрд. лева?! Кой държи ДАНС, НАП, МВР?! Кой? На кой министър жена му е в МС. А на Даниел Лорер къде е жена му?! И същите тези викат – ние имаме усещане за корупция! Това е толкова долно. Стои тук Петков и подкупва депутати. В МС има министри на ГЕРБ. Калина Константинова къде е била? Те толкова са се овъртолили с ГЕРБ. Това е Татяна Дончева в панталон, моля ви се“, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене