Единадесетокласници от Езиковата гимназия „Христо Ботев” с призив: „Аз живея тук и променям”

Възпитаници на Езиковата гимназия „Христо Ботев” организират благотворителна кауза в помощ на Дома за медико-социални грижи за деца в Кърджали. Начало на тази идея дава темата на тазгодишната Иновативна седмица „Аз живея тук и променям”, която се провежда години наред с цел развиване креативността на младото поколение.
На 7 юни учениците от 11А клас с класен ръководител Петя Илиевска започнаха своята дейност, като още в ранни зори, се заеха със задачата да придадат нов облик на двора на Дома. Част от дейностите, които извършиха са почистване на плевелите около детската площадка и окосяване на тревата в двора.
Следващото институция, с която ще се заемат, е Дома за стари хора, който осигурява дългосрочни социални грижи на над 30 обитатели. На 8 юни една част от учениците ще прекарат време с възрастните, като основната цел е да разнообразят ежедневието им. Останалата част от класа ще се погрижат да разкрасят площите около Дома.
Предстои те да поставят началото на една нова доброволческа кампания, в която всеки жител на Кърджали ще може да вземе участие.
Очаквайте повече подробности!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене