Дефицитът на кои витамини и минерални води до рак

Липсата им може да доведе до сериозни проблеми

Витамините и минералите са основни микроелементи, които участват във всички процеси в тялото. Разнообразието им е необходимо, за да се осигури достатъчен ресурс за здравословния синтез, растеж и делене на всяка клетка в организма. 

Факт е, че когато организма ни изпитва дефицит на някои от тях, може да се достигне до здравословни проблеми. Общопрактикуващият лекар Михаил Петрик разказа дефицитът на които витамини и минерали може да доведе до рак.

Витамин B9, известен като фолиева киселина, витамин B3, или никотинова киселина, B6 и B12, са онези витамини, чийто дефицит може да доведе до нарушен синтез на ДНК и РНК, тоест носителите на информация.

И дори ако се случи увреждане на ДНК в една клетка, това води до отклонения и е достатъчно, за да се развие рак. Дефицитът на тези витамини допринася за това, че грешките в клетките се появяват по-често рискът да се превърнат в онкология нараства, обясни докторът.

Следващата група са витамини и минерали, които имат антиоксидантно действие, поради което свободните радикали се свързват и не увреждат клетките на тялото. Това са витамин С и селен, както и минералите магнезий, цинк и витамин D.

За да определите дали има дефицит на тези витамини и минерали, трябва да направите изследвания и след консултация с лекар да започнете да попълвате липсите./Zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене