Трифонов: Драги ми съседи от Северна Македония, с омразата си към нас изгаряте себе си

Лидерът на „Има такъв народ” Станислав Трифонов направи коментар на профила си във фейсбук, след като стана ясно, че има задържан за палежа на българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля и е той е Ламбе Алабаковски, определян като популярен певец в страната си.

„Стана ясно кой е подпалвачът на българския културен дом “Иван Михайлов” в Битоля. Това е 34-годишен мъж, певец, на име Ламбе Алабаковски. Той е направил самопризнание за извършеното престъпление“, посочи Трифонов.

По думите му същевременно потребители на социалните мрежи в Северна Македония са започнали да публикуват снимка на Ламбе, придружена с текст: “И jас cyм Ламбе Алабаковски! Је ѕuіѕ Lambe Alabakovski! Сите сме Ламбе, стоп за фашизмот”.

„Сега. От цялата тази гнусна история, северномакедонците, ако са умни, все пак могат да си извлекат сериозна поука. Ще ви кажа каква е тя. В ранната сутрин на 4 юни Ламбе отива пред българския културен дом “Иван Михайлов”, изсипва туба със запалителна течност и запалва течността. Огънят лумва толкова бързо, че застига подпалвачът Ламбе. Според медиите в Северна Македония, той има изгаряния по ръцете“, написа лидерът на ИТН.

„Каква е поуката ли, драги ми съседи от Северна Македония? Поуката е, че с омразата си към нас изгаряте себе си“, завърши поста си в социалните мрежи Слави Трифонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене