Оставиха в ареста задържания с 1 кг. хероин край Симитли

Днес, 06.06.2022 г., с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа е задържан Н.Д.

33-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 и по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК –държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, както и за държане на наркотично вещество.

Около 15 ч. на 05.06.2022 г. управляваният от Н.Д. лек автомобил, м. „Фолксваген”, е бил спрян за проверка в района на пътен възел Симитли, с оглед постъпила оперативна информация за водача.

В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване. При отваряне на багажното отделение са били намерени 6 пакета, облепени с тиксо и найлоново фолио. Върху 3 от тях имало надписи „100“, „150“, „200“. При направени полеви наркотестове съдържащото се в тях кафяво прахообразно вещество е реагирало положително на хероин. Общото му тегло е 1119 грама.

В близост до пакетите е бил установен портфейл с личната карта на обвиняемото лице и прозрачно найлоново пликче с бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло 0,5 грама.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене