Пъстър концерт зарадва Гоце Делчев за Световния ден на околната среда

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда и това е най-мащабното събитие в света, посветено на опазването на природата.

От отбелязването му за първи път през 1972 г. до сега са проведени хиляди събития – от почистване на квартала и противодействие срещу
престъпленията над дивата природа до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

През 2022 година домакин на Световния ден на околната среда ще бъде Швеция, а темата „Само една земя“.

Тази година Изпълнителна Агенция „Военни клубове и Военно Почивно дело”  към Министерство на отбраната, с помощта на Община Гоце Делчев, организира концерт като знак на съпричастност към екологичните проблеми на страната и света. Концертът се състоя в Градския парк и зарадва стотици жители и гости на общинския център.

На сцената истински талант показаха децата от ДФГ ”Надежда”, Клуб за спортни танци ”Импулс” с ръководител Десислава Петачка, ФВГ ”Гургулица” с ръководител Стойка Германова и Театрална школа „Ер малък” с ръководител Бранимир Митов, които репетират към Военен клуб-Благоевград.

Домакините от Военен клуб – Гоце Делчев бяха представени от ТК ”Пиринско злато” с ръководител Надя Шушутева. Многобройната публика реагира с бурни аплодисменти на прекрасните изпълнения на младите певци, танцьори и артисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене