Последни новини след като бесни роми нахлуха в спешното в Самоков, проговори нападнатият лекар ВИДЕО

Три патрулни коли на полицията са се отзовали на място, опитали са и тях да нападнат, разказват свидетели

Близки на починал пациент атакуваха центъра за спешна помощ в Самоков. Както БЛИЦ писа нападнат е лекар, който е успял да се барикадира заедно с медицинска сестра в една от стаите.

Целият филиал е изпочупен – апаратура, ампули, столове, изкъртени са 3 врати, съобщава bTV.

 

 

Три патрулни коли на полицията са се отзовали на място, опитали са и тях да нападнат, разказват свидетели.

53-годишният мъж, който е починал, е докаран от близките си в състояние, несъвместимо с живота. Бил е с много високо кръвно и белодробен оток. Страдал е от тежък диабет.

Медикът в спешния център е извикал двама лекари от болницата, включително реаниматор.

На пациента са направени множество изследвания и пълен обем реанимационни действия, но състоянието му е било критично.

Близките на мъжа искат той да бъде транспортиран в София, но състоянието му не позволява това. Медиците започват да реанимират пациента, но не успяват. Дежурният лекар се опитва да обясни ситуацията на близките, но това предизвиква недоволство и агресия.

Целият дежурен екип се заключва в съседно помещение, залоства врата с мебели. През това време близките на починалия мъж щурмуват помещението.

До пристигането на полицията Самоков остава без спешна помощ. Органите на реда разпръскват събралите се.

Тялото на 53-годишният мъж ще бъде откарано в София за аутопсия.

„Такава агресия за първи път в живота си виждам. Да, заплашвали са ни, но никога не са ме удряли досега“, каза д-р Любомир Ал Хакак, един от потърпевшите. Той е бил удрян в гърдите, по главата и в гърба. Казва, че е преуморен и близките му настояват да напусне филиала на спешната помощ.

„Счупена апаратура няма. Материалните щети са ни счупени врати“, каза д-р Ивелина Трендафилова, шеф на филиала.

Тя допълни, че колегите ѝ са изключително преуморени и се питат защо отиват на работа.

Нападнатият лекар от спешния център в Самоков е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Това разказа пред NOVA д-р Ивелина Трендафилова, началник на „Спешна помощ“ в Самоков. По думите й мъжете, които нахлули в болницата, за да се саморазправят с медици, нападнали също една фелдшерка и две други медицински сестри.

Пострадалият лекар разказа, че починалият пациент, заради когото е се е стигнало до агресията, е бил докаран около 17:30ч в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване – диабет. “Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.

Началникът на „Спешна помощ“ обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ. “Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене