Киро спешно прати транспортния Събев на границата, за да заглуши утрешното посещение на Абровски

Ако БАБХ казва истината за контрабандата на ГКПП “Кап. Андреево” на границата, значи нямаме национална сигурност, каза по-рано шефът на комисията по земеделие в НС Пламен Абровски и заяви, че ще отиде лично на границата

Управляващите в лицето на премиера Кирил Петков и пряко подчинената му БАБХ вероятно се уплашиха от готвеното посещение на шефа на комисията по земеделие в НС Пламен Абровски на ГКПП “Кап. Андреево” във връзка с хаоса с тировете. За това преди неговата визита в 13 часа, се праща по спешност транспортния министър Николай Събев, съобщава Фрог нюз.

Според официалната информация, излязла преди малко, Събев щял да разговаря с представителите на транспортните фирми от Турция в 10 часа. Любопитното е, че дни преди него на място бяха както представители на БАБХ, така и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. Те също се впуснаха да уверяват шофьорите на камиони, че километричните опашки ще бъдат преодолени бързо.

Това, обаче така и не се случва. Стигна се до там, работещи на браздата да сигнализират, че камиони с плодове и зеленчуци се пропускат по най-бързия начин, без да се проверяват за съдържание на пестициди, за да може опашката на се стопи. А за да се създаде впечатление, че няма проблем, камионите се държат към турска територия. Подозира се, че Събев вероятно ще се опита да тушира временно недоволството от чакащите с дни превозвачи и така да парира възможността на Абровски да разбере след него истината за случващото се на българо-турската граница.

Припомняме, че по-рано в интервю за същата медия шефът на земеделската комисия в Народното събрание коментира, че ако БАБХ не лъже, то има проблем с националната сигурност на страната.

„Направих едно изслушване в комисията и това, което ни каза изпълнителният директор на БАБХ Христо Даскалов, за съжаление повдигна прекалено много въпроси. Той не можа да каже какво точно се случва. Започна да говори за някакви камери и неща, от които нищо не се разбра. От медиите, пред които той говори, оставам с впечатление, че на границата могат да минават тирове с плодове и зеленчуци, без едва ли не да бъдат проверявани от митница и гранична полиция“, подчерта Абровски.

В същото време са многобройни сигналите, че именно по нареждане на БАБХ камионите минават без проверка, за да не стават опашки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене