Social dance – латино танци отрази духа на благоевградчани и ги обедини в първата юнска вечер

Флашмоб с латино танци разчупи атмосферата в Благоевград снощи. Мостът на влюбените се превърна в сцена за романтични ритми, а кулминацията на вечерта бе запалването на многоцветни лампички. Арт инсталацията вече е част от красивия и разноцветен областен град.
Стотици жители се включиха в социалните танци, водени от Елен Джампалска. Румба, ча-ча-ча, мамбо и други бяха изтанцувани под красивите светлини.
Интересната инициатива, вече любима на много жители и гости на Благоевград, бе открита от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“. „Имаме прекрасни места в нашия град за такива събития на открито. Вярвам, че тук тази вечер ще се случи нещо красиво, приятно и обединително. Социалните танци са създадени за почивка и за общуване между хората. С танците падат много бариери и хората си стават по-близки, танцувайки. В много градове по света се практикуват танци на открито на различни локации, като паркове, градинки и площади. Ние стартираме тази инициатива, като избрахме да тръгнем от този мост, защото той има много романтично наименование“, каза в част от приветствието си Силвия Домозетска.
Събитието се превърна в едно чудесно начало на летните вечери, като идеята на общинското ръководство е социалните танци да станат традиция за града ни и да се осъществяват на различни, прохладни места в горещите юнски, юлски и августовски вечери.
Умението да изразят своите емоции в движението обединява хората – езикът на музиката и танца са най-лесната комуникация.
Още една изненада за жителите и гостите на Благоевград е вече факт. Квартал „Вароша“ „грее“ в различни цветни светлини. Художествено осветление е монтирано на голяма част от дърветата в старинния квартал. Това е още едно чудесно място за прекарване на приятна и спокойна лятна вечер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене