Без категория

Официално: Президентът отказа Благоевград да бъде преименуван на Цар Самуил

93686-plevneliev„Сдружение Азбукари“, които подеха инициативата за преименуването, са получили на 4 октомври писмо с официалния отказ

 

 

Президентът на Република България Росен Плевнелиев отказа на „Сдружение Азбукари“ град Благоевград да бъде преименуван на Цар Самуил. Официалният отказ е факт след като от президентската администрация изпратиха писмо до председателят на сдружението г-жа Цвета Кирилова на 4 октомври. Като мотиви за отказа Президентът изтъква, че промяната на името на дадено населено място трябва да се прави от органите на местното самоуправление и да бъде подкрепена от мнозинството от неговите граждани.

 

Ето и пълния текст на писмото:

105944-otgovor-prezident-azbukari

 

Припомняме, че „Сдружение Азбукари“ в писмо до президента предложиха Благоевград да бъде преименуван на Цар Самуил.

„Това ще бъде значимо събитие, както за българската държава, така и за един истински преход към автентичните български ценности“, се посочваше в писмото, подписано от Кирил Милчев, председател на инициативния комитет, подкрепен от „Сдружение Азбукари“.

Идеята на сдружението обаче не беше приета от гражданите на Благоевград и анкетата, чрез която E79news попита гражданите, говори по категоричен начин за това:

105945-anketa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене