Следствието: Алена Щерк е убита по особено жесток начин – с множество удари по главата

Множество удари по главата са вероятната причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата. Припомняме, че жената бе открита мъртва в неделя край Радомир.

„На този етап доказателствата сочат, че имено бившият й приятел Виктор Спига е извършител на действието. Установено е, че тялото й е превозено с нейната кола. В него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор”, съобщи зам.-градския прокурор Иво Илиев.По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига е, че той е напуснал страната.

„Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май. След като е подаден сигналът незабавно е започнала работа по случая. В хода на разследването е установи, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибира се в апартамента си около полунощ. Предполага се, че убийството е извършено в гаража или в автомобила й”, обясни комисар Стойно Петков.

Повигнато му е ново обвинение – за убийство, извършено по особено жесток начин.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена – Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.

От прокуратурата съобщиха още, че Спига не е напуснал страната със самолет, както твърди неговият адвокат, а с кола.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене