Интересни занимания, игри, веселие и много изненади очакват децата на Благоевград на първи юни

1 юни – Денят на детето ще бъде изпълнен с много емоции, игри и веселие в центъра на Благоевград. Богатата програма започва в 10.00 часа на площад „Македония“ с интересни работилнички, в които ще има занимателни игри. Ще бъдат обособени и лаборатории, а там ще се правят химични опити, ще бъдат възродени и стари игри. Малчуганите ще имат възможност да изразят себе си чрез рисунки, песни и танци. В част от работилничките ще има и музикални уроци, а научените песни ще могат да бъдат представени от децата пред техните родители на „Сцена на таланта“.
За веселието в работилничките ще се грижат ученици доброволци от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, а събитието се организира със съдействието на Национален съвет на ДАЗД, УНИЦЕФ и Община Благоевград.
Тържествената програма продължава в 11.00 часа с изяви на местни танцови и музикални формации. Това е и първата част от концерта „Талантите на Благоевград“. Втората част ще бъде от 17.00 часа с участието на школи от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Концертът ще завърши с фолклорно състезание, което ще донесе един чудесен и емоционален финал.
Артистите от Общински куклен театър – Благоевград се включват с реверанс към малчуганите, като специално за децата, ще представят приказката „Трите прасенца“. Входът за децата е безплатен, а интересната постановка ще може да гледате в залата на Куклен театър от 11.00 часа. В 15.30 часа в старинния кв. „Вароша“ всички деца на Благоевград ще могат да творят и да изработват маски и карнавални костюми в рамките на работилницата „Цветен карнавал“. Събитието се организира от ЦЛТРДБ.
Регионална библиотека „Димитър Талев“ и Регионален исторически музей – Благоевград също са подготвили интересни занимания с малчуганите.
Програмата продължава с флашмоб „Танцувай с мен“ в 20.30 часа. На моста на влюбените, танцов клуб Dance for happiness и Община Благоевград са подготвили едно незабравимо изживяване с латино ритми, което е не само за деца, а и за техните родители. Танците на открито ще бъдат придружени със запалването на новата красива инсталация – цветни лампи.
Всички деца са поканени да изживеят един незабравим, цветен и весел празник! Няма да липсват изненади и награди!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене