Видео: 120 години Неврокопска епархия честваха в Гоце Делчев

Неврокопска епархия има забележителни заслуги за съзиждането на духовния живот в нашата родина. Това каза снощи, Негово високо преосвещенство, Неврокопски митрополит Серафим на тържеството по повод 120 години от възстановяването на Неврокопската епархия.

митрополит СерафимЧестването започна с празнична вечерна служба в съслужение на представители на всички български епархии. Да води тържественото черковно служение, честта бе предоставена на най-високопоставеният в йерахията на митрополитите, н.в.п., Ловчански митрополит Гавриил. На тържествената вечерня присъстваха зам. кмета на Гоце Делчев, Валери Сарандев, представители на културно-просветните дейци, много миряни от неврокопско и драмско. След тържественото вечерно служение, празникът по повод забележителната годишнина продължи в Домът на културата в Гоце Делчев, където бе експонирана и специална изложба, тематично свързана със забележителната годишнина на Неврокопската епархия.

Неврокопска епархия има забележителни заслуги за съзиждането на духовния живот в цялата ни родина, каза в приветственото си слово, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим. Тържествен концерт по повод 120 години Неврокопска епархия изнесоха църковния хор при катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев и хорът за източно праславно пеене от гръцкият град Драма. Празничният концерт продължи с изпълнения и на изявени местни фолклорни групи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене