В Благоевград и Великотърновска област медици и кметове на малки населени места работят в тясно сътрудничество с траурни агенции.

Скандал! Лекари и селски кметове в Благоевград търгуват със смъртта!

Да бъде създадена временна комисия от съветници, която да провери множество сигнали за нарушения в общинското предприятие “Гробищни паркове”, предстои да гласува Столичният общински съвет на утрешната си сесия. В доклад до сесията е посочено, че голяма част от сигналите са формално разглеждани и оставени без последствия. Колегите от весттник “Труд” проверили на място как изглеждат стопанисваните от общината осем гробищни парка.

Поругани гробове, строшени и паднали паметници, алеи обрасли с трева, изкъртени плочи в стените, където се полагат урните. И цигани, готови да помогнат за решаването на всеки проблем, който в повечето случаи се оказва създаден от тях.

Такава е ситуацията в два от най-големите гробищни паркове в столицата – Централни гробища и Бакърена фабрика.

Общинското предприятие “Гробищни паркове” се оказва със затихващи функции. Бивши служители в него разказват, че отдавна гробищата са “отдадени на концесия” на частни погребални агенции и ни насочват към входа на централните гробища, където отляво е внушителната сграда на “Мира”, а отдясно на “Покой”. Обясняват, че “Покой” била любимата агенция на предишните управници на общинската фирма, а “Мира” – на новите. Имало дори спречкване между босовете на двете агенции.

В Благоевград и Велико Търново например: 

Лекари и селски кметове препоръчват агенции

Светлана Василева, Веселина Ангелова

В Благоевград и Великотърновска област медици и кметове на малки населени места работят в тясно сътрудничество с траурни агенции. Лекарите и управниците били “вързани” с отделни погребални фирми като отредената им роля е да подават бързо информация, когато има починал човек. В някои от случаите пък имали ангажимент да предоставят на опечалените близки визитка на конкретна агенция с препоръка да ползват услугите ѝ.

Най-сериозни са скандалите между лицензираните и пиратските фирми. Неотдавна спречкване е имало след като представител на нелегална фирма “откраднал” клиент на изрядна агенция в Стражишко. След като се стигнало до размяна на юмруци, със случая се заела и прокуратурата. В крайна сметка нелегалният траурен агент се отказал от дейността и напуснал страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене