Трусове във властта! И БСП скръцна със зъби на ПП за закона на Асен Василев

Абсолютно неприемлив и няма как да бъде подкрепен, коментира Георги Свиленски

Абсолютно неприемлив и няма как да бъде подкрепен. Така председателят на групата на БСП Георги Свиленски определи варианта на български закон „Магнитски“, подготвян от вицепремиера Асен Василев.

Подобен проект не е коментиран в коалиционен формат, нито в партиите, обясни Свиленски. Няма разумен човек в държавата, който да каже „да“ на това, коино беше публикувано, отсече той.

БСП не се произнася по слухове в интернет. Този проект не е внесен, допълни го Румен Гечев.

БСП подкрепя влизането на България в еврозоната, но няма дата и всяка страна преценява кога да влезе. Трябва да направим точен и многостранен анализ какви ще са ползите и рисковете от това, и на негова база да се вземе това решение, коментира Румен Гечев. Докато ние не видим тези два анализа и не ги дискутираме на експертен коалиционен съвет, няма как да сложим печат, че датата е тази, категоричен бе той.

Някои от партньорите са по-големи ентусиасти, обясни Гечев включването на решението в дневния ред на правителството.

Той напомни, че Швеция и Дания са имали референдуми, след които са отказали да влязат в еврозоната.

Нямаме промяна в позицията по Северна Македония, категоричен бе още Свиленски. Но обясни, че свикването на КСНС е добро, за да се чуе какво е свършено по темата.

Нямам усещане, че ЕК би приела да стане гарант, коментира Свиленски идеята на Христо Иванов от ДБ. Той бе категоричен, че няма натиск отвън към БСП и коалицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене