5 съвета, които могат да ви позволят безопасно да използвате бърз кредит

В такива ситуации най-често се прибягва до заеми от семейство или приятели. Ако обаче не искате или не можете да вземете заем от близките си, тогава можем да се възползваме от бърз кредит. Той може да бъде сравнително краткосрочен и е чудесна алтернатива, ако в определения момент ви липсват средства за спешен разход. Как безопасно да използвате бързия кредит?

1. Първото правило при вземането на бърз кредит е да се помисли внимателно дали дадена потребност е необходима, за да бъде задоволена. Безспорно, ако печката ви се повреди и нямате средства да поправите повредата или да купите нов бойлер, може да се почувствате оправдани. От друга страна трябва да се имат предвид всички покупки, свързани с изкуствено повишаване на материалния ви статус. Най-новият, супер бърз смартфон, рекламиран от добре позната личност? Сигурни ли сте, че трябва да го имате? В следствие на подобни покупки много хора изпадат във финансови проблеми. По-добре е да отложите покупката, когато тя не е наложителна и да спестите пари. Ако не можете да си позволите нещо в момента, можете да потърсите допълнителна работа, която да ви позволи да купите мечтания телефон след няколко месеца.

2. Ако решите да изтеглите бърз кредит, определете точно какъв размер на заема ви е необходим. Понякога кредитните компании предлагат по-голяма сума от заявената. Затова е по-добре стриктно да изчислите каква сума ви трябва и да не вземате назаем повече, отколкото ви трябва. Защо това е добра практика? Защото ако имате „свободни“ пари, винаги ще им намерите приложение, което в повечето случаи не е никак от полза.

3. Проблеми с погасяването на текущи задължения? В този случай е по-добре да не използвате допълнителния заем. Бързият кредит е за хора, които очакват приток на средства скоро след сключването на договора за заем. Може би това е очаквана продажба, може би годишен или месечен бонус? Въпреки това, ако в този момент не остава излишък към домашния ви бюджет или не очаквате допълнителен превод към сметката си, по-добре е да отложите тегленето на кредит. В този момент е удачно да помислите за заем обединяващ старите ви задължения, но трябва да сте много внимателни. С такъв заем може да достигнете явление, наречено дългова спирала, от което е много трудно да се измъкнете.

4. Винаги проверявайте компанията, от която искате да вземете бърз кредит. Най-добрият метод за проверка на сигурността на небанковата институция е да проверите нейния уебсайт. Сайтът на кредитната компания трябва да съдържа нейното име и подробно описание на предлаганите финансови продукти. Също така трябва да съдържа и информация като адрес на седалище, регистрационни данни, разрешителни и удостоверения от различни държавни контролни органи и институции. Важно е компанията да публикува представителен пример на свой продукт, с който ще може предварително да се запознаете с условията и оскъпяването по кредита.

5. Не забравяйте за навременното погасяване. Има особено изгодни случаи, когато можем да получим бърз кредит, дори без допълнително оскъпяване. Независимо от срока и размера на кредита не трябва да забравяте за навременното му погасяване. Ако закъснеете с плащането на вноската, автоматично ще бъде начислена лихва. Всеки ден закъснение увеличава дълга ви, така че си струва да изплащате задълженията си навреме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене