Бивш президент на „Беласица“: Вече сме в професионалния футбол

Бивш президент на „Беласица“: Преди 5 г. нямахме стадион и треньори, а вече сме в професионалния футбол

Продължава лавината от впечатления и коментари, след като “Беласица” си осигури предсрочно влизане във Втора лига с инфарктния успех срещу “Вихрен”. Без съмнение най-щастливият човек след края на битката с детелините беше старши треньорът на домакините Николай Николов-Чезето.

Треньорът в “Младост 2015” (Сф) В. Ивански (вляво) и д-р Хр. Мазнейков се завърнаха към корените си на ст. “Цар Самуил”

“Беше трудно за всички през цялото време, мачът с “Вихрен” не се различаваше емоционално от предишните. Както можеше да победим с по-голям резултат, така и гостите можеха да си тръгнат щастливи от Петрич. Поздравявам ги за мъжката игра. Можем да си отдъхнем, обратното броене за нас приключи, целта е постигната. Не очаквайте, че ще тръгнем на приятна екскурзия за стадион “Осогово”. Ние сме шампионите и ще преследваме победите до края, независимо че няма кой да ни отнеме първото място, за което воювахме целенасочено и последователно”, каза Н. Николов. “През 2017 г. обещахме на хората, че ако следваме линията, която начертахме, след 5 години ще влезем в “Б” група. Положението тогава беше отчайващо, нямахме стадион, нямахме треньори, никой не ни вярваше. Имахме 9 юноши старша възраст и 7 в младшата. За една година стигнахме 200 деца в ДЮШ. След моето оттегляне Георги Петров продължи делото за влизане в професионалния футбол. Получихме огромна поддръжка от кмета Димитър Бръчков и общината и ето вече сме във Втора лига, децата в школата прехвърлят 300, 28 наши състезатели играят професионално. Петрич заслужено празнува, но аз с моите по-големи мечти гледам към “А” група”, сподели д-р Христо Мазнейков, бивш президент на комитите. “Беше тегав сезон, имахме и провали, но победителите не ги съдят. При 2:0 срещу “Вихрен” си помислихме, че работата е свършена, после в един момент мачът отиде в небитието. За радост на хилядите фенове и всички нас, успяхме в крайна сметка. Предстоят много разговори с футболистите, оставането на Айвън Ангелов е сред приоритетите ми, макар да съм сигурен, че пътят на това талантливо момче рано или късно пак ще мине през Първа лига”, сподели отговорникът за селекционната политика в клуба Георги Петров.

Н. Николов-Чезето отново изхаби купища нерви покрай тъч лиинията, но се отдаде на заслужена еуфория в края

“Искам да успокоя всички, които обичат “Беласица”, че имаме визия относно бъдещето на клуба. Предстои решаването на куп проблеми по отношение на финансирането, стадиона, логистиката като цяло. Вярвам, че общинските съветници ще продължат да стоят зад гърба на клуба. Време е частният бизнес в града да помогне в издръжката на отбора, един тим в професионалния футбол е далеч по атрактивен за реклама. “Вихрен” ни затрудни максимално, момчетата с всички сили се бореха за точки срещу лидера. Не бива да се допуска санданският отбор да изпадне от Трета лига, това би било неприятна вест за региона като цяло”, коментира Д. Бръчков.

Кметът Д. Бръчков не пропуска мач на комитите

СТАНЧО СТАНЧЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене