Стихосбирката „Огледало за обратно виждане“ събра десетки любители на поезията на първото си представяне в Благоевград

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, една благоевградчанка успя да направи истински фурор по време на представянето на своята стихосбирка „Огледало за обратно виждане“.

Фея Димитрова Трендафилова – Трендафил избра да направи премиера на книгата си в малката галерия „Еме“ в Благоевград.

Катерина Хапсали, която е рецензент на стихосбирката споделя в предговора на книгата, че Фея Димитрова – Трендафил е автор, който е далеч от кабинетния стил, но е много близко до надеждите, съмненията, тревогите и радостите на обикновения човек.

Тя определя стиховете в книгата като непринудени, понякога изненадващи в своята прямота и звучащи като натрапчиви екзистенциални въпроси.

Събитието в Благоевград премина при засилен интерес от страна на приятели и любители на поезията, които в навечерието на празника на българската писменост, духовност и култура, искаха да се докоснат до изящното творчество на Фея Димитрова – Трендафил.

Вечерта бе емоционална, а стиховете, които прозвучаха, дълго време ще отекват в мислите на всички онези, които имаха възможността да станат част от първата премиера на „Огледало за обратно виждане“!

Фея Димитрова Трендафилова – Трендафил е родена в Благоевград. Учила е в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Югозападния университет „Неофит Рилски“. Добре позната е на благоевградчани като позитивен и упорит човек. В момента живее и работи като съветник в една от най – големите модни къщи в област Баден – Вюртемберг, Германия. Има двама сина, единият от които е на 21 години и е национален състезател по плуване, студент е в Колежа Бартън в Северна Каролина. Другият ѝ син е на 16 години и живее с майка си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене