Пропадането на ул. „Мелник“ в Благоевград се ремонтира спешно, проблемът не е в общината и в некачествено изпълнение

Сигнали за некачествено изпълнение на СМР по ул. „Мелник“ в Благоевград заляха горещия телефон на община Благоевград.

След падналия дъжд на улицата се образува огромна яма, която се напълни с вода и създаде сериозни неудобства на живеещите там, които отправиха упреците си към общинска администрация и община Благоевград.

По този повод от общината съобщиха:

Във връзка с множество постъпили сигнали в Община Благоевград, касаещи некачествено изпълнение СМР по ул. „Мелник“ в областния център, следва да бъде уточнено, че същата е обект, заложен в Инвестиционната програма на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Дейностите по нея са извършени на база договор между водното дружество и фирма „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, сключен на 12.08.2020 г., с предмет „Реконструкция на канализация по ул. „Мелник“.

Община Благоевград не носи отговорност за качеството на ремонтните работи, както и евентуалните последствия от тях, казаха от администрацията. Потърсихме за коментар и директорът на ВиК Благоевград В. Миков , който също сподели ,че става въпрос за изпълнен ремонт по договор от 2020 година и сегашната общинска управа няма отношение към случилото се.

Миков обаче каза ,че не става въпрос за некачествено изпълнение ,а за това ,че най-вероятно при полагането на асфалта и през все още „пресен“ асфалт са преминавали автомобили и настилката е пропаднала.

Фирмата незабавно е отишла на място ,както и специалисти на ВиК ,които отстраняват проблема. Миков уточни още ,че ремонтът на улицата не е приет от комисия ,т.е не е официално приет все още ,така че според него проблемът има бързо решение и упреците към общината и фирмата са незаслужени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене