Без категория

90 – ЧЛЕНЕН ИЗРАЕЛСКИ МЛАДЕЖКИ ОРКЕСТЪР И ХОР С КОНЦЕРТ В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НА 11 ОКТОМВРИ

2

Деветдесетчленният Младежки оркестър и хор от град Петах Тиква в Израел, е на едноседмично турне в пет града на България, сред които и Гоце Делчев. За първи път толкова голям състав от Израел посещава нашата страна. Оркестърът и хорът се състоят от младежи на възраст 16 – 18 години, ръководени от маестро Михаил Делман. Директор на оркестъра и хора е Шломит Мадар. Това е най-известният и успешен младежки ансамбъл на Израел и вторият подобен, който посещава нашата страна. През март 2013-а г., когато България отбеляза 70-годишнината от спасяването на българските евреи, Младежкият оркестър на Тел Авив беше на турне у нас.

Турнето започна на 7-и октомври в град Левски. Следващите изяви на младите израелски музиканти бяха в Централната софийска синагога на 8-и октомври, в Габрово на 9-и октомври и в Правец на 10-и октомври. Последният концерт е в Гоце Делчев и ще се състои на 11 октомври /събота/ от 18.00 часа в Дома на културата.

Турнето е посветено на 120-те български пожарникари, участвали в акцията през 2010-а г. в планината Кармел в Израел. Събитието се организира по идея на Яков Джераси, под патронажа на  вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и посланика на Държавата Израел в Република България Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз.

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене