Благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Благотворителен концерт „Задочни диалози“ се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Целта на събитието, организирано по инициатива на Марио Ангелов – докторант в катедра „Музика“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“, бе набиране на средства за нуждаещи се бежанци от Украйна.

Пианистът призова хората, присъстващи в залата, да направят дарение за украинските бежанци чрез банковите сметки, посочени в сайта на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“.

Програмата, която Марио Ангелов представи пред студенти, преподаватели и гости, включваше произведения на композитори от различни епохи, с различни възгледи и естетика. Марио Ангелов впечатли публиката като демонстрира различни начини на използване на пианото като инструмент, включително извличайки звуци директно от струните на рояла. Той представи композиции за пиано на Волфганг Моцарт и Дмитрий Шостакович. Присъстващите в залата имаха възможност да се насладят и на произведения на Джордж Кръмб и Валентин Силвестров, които бяха представени за първи път в България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене