Благоевградските превозвачи излязоха на протест, обикалят града с празни автобуси и надути клаксони

Благоевградските превозвачи се включиха в националния протест. Тази сутрин транспортните фирми спряха работа, а преди минути десетки шофьори с автобуси и микробуси преминаха по ключовите артерии в Благоевград с надути клаксони.

Въпреки конструктивния диалог, който постигнаха вчера с премиера превозвачите не се отказаха от днешния протест и така Благоевград осъмна без обществен транспорт.

На ГКПП „ Кулата“ също ще има протест на фирми и работещи в тежкотоварния транспорт. Не са изключени блокади на възлови места. Участниците в ефективната стачка настояват за незабавни мерки за спасяване на отрасъла.

Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намират превозвачите. По думите им, това е вследствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащат трудовите възнаграждения на служителите, липсата на субсидиране на слабонаселените места, които не попадат в обхвата на Наредбата, също и увеличаването на цената на тол системата.

Те настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене