Мечка напада в Доспатско!

23 нападения през април в две общини

Пролет пукна в Среднородопието и мечките се активизираха, алармират местни хора. Само през април са регистрирани 23 мечи нападения в общините Смолян и Баните, а последните две са по Великден и Гергьовден и са в поречието на река Арда край село Смилян и в района на горското стопанство в село Славейно.

За две от хищните кафяви животни вече сме поискали от София разрешителни за отстрел и всеки момент чакаме потвърждение на “смъртните им присъди”, защото гладните зверове нападат домашни животни и селскостопанско имущество – крави, телета, овце и коне, пчелни кошери и автоматични хранилки за дивеч, съобщи инж. Асен Иванов – шеф на Южноцентрално горско предприятие в Смолян.

Априлските мечи атаки са в земите на горските стопанства в селата Смилян и Славейно, а през март 12 са били мечите набези в областта – в общините Смолян и Баните, по 2 в Боринска и Девинска и едно в Доспатско, сочи статистиката. И са умъртвени крави, телета, овце и коне, съсипани са пчелни кошери и автоматични хранилки за дивеч. А населението е в паника за своята безопасност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене